Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


elgondolkoztam...

2009.01.27

Jelenleg egy vidéki város hoteljében dolgozom,mint udvaros kertész. Ez a munka szembesített újabb kérdésekkel és válaszokkal.

Az egyik legfontosabb a karmikus körökről, tehát az ok-okozati leszületésekről szólt. Amikor felelőtlen pillanatainkban olyat cselekszünk, amit elvileg senki nem lát, vagy legalábbis nem olyan, aki számítana nekünk, érdemes figyelembe venni azt, hogy minden egyes kellemetlenség adósságként beépül a ledolgozandók listájára. Például egy eldobott csikk egy hotel kertjében... Mi a biztosíték, hogy ott nem egy ismerősöd, vagy annak hozzátartozója dolgozik, mint udvaros kertész? Semmi. És mit gondol egy ilyen udvaros kertész a virágágyásba dobott csikk láttán?... Hát igen, bármit:) Kép

Ezért máris kétszeresen terheljük a sorsfonalakat: egy ember, aki kellemetlenséget okoz öntudatlanul egy személynek, valamint egy másik, aki nemkívánatos érzelmi állapotába kerülve átkozódik, ami ugyebár köztudottan visszaüt, ha másként nem ,a májába (haragfeldolgozás helye/méregtelenítés) rejti.

Most nézzük kicsit messzebbről... Miért is születik le ennyi búsan vigadó ember kicsiny hazánkba. Az említett ok-okozati törvények szerint meg kell élnünk mindent, amit másokkal teszünk. Kicsiny hazánknak oly sokan ártottak és ártanak, hogy ez a rengeteg ártó előbb-utóbb magyarként leszületve szüretelheti tettei gyümölcsét.

Ez feloldható, ha visszatérünk őseink becsületességre nevelő bölcsességéhez, így okítva gyermekeinknek a megbocsátást, amely nem könnyű, de a látszat ellenére erőssé tesz.

 

Áldás-OM

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.