Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hétvégi összefoglaló

2010.05.16

Egy erőteljes hétvége

Kép

Pár száz kilométerrel mögöttem (amit kedvesem vezetett le, illetve a mozdonyvezető bácsik:), egészen furcsa lerogyni ide a gép elé Cegléden. Itt olyan kellemes, esőkés az idő járása. Ennek ellenére szemet szúrt ebben a tipikus szocializmusba ragadt városban, hogy a vasútállomás parkolójának látványosan haladó építése közben, az újraválasztott alkesz polgármester egójától takarva, óvatlanul nem vették észre, hogy az emberek sárban, és 10-20 cm mély pocsolyákban kénytelenek közlekedni, mert a szűk költségvetés valószínűleg nem szavazta meg a deszkapallókat, vagy pár raklapot.

Pesten minden rendben volt. a híreken kívül nem történt nagyobb katasztrófa. Stohl Andris vétke ugyanolyan cirkuszi játékként szárnyal, mint pár éve Császár Elődé (lehet tippelni, hogy milyen, Shane54-hez hasonló nevet kell kitalálnia egyik kedvenc nemzeti színészünknek, hogy a következő generáció újra imádja azért, amit jól csinál!). Amíg ilyen hírek oszlatják az unalmat nem kell környezeti katasztrófától félnünk (legalábbis Budapest izraelita szegleteiben). Viszont az ilyen unalmas hírek mindig akkor születnek, amikor a háttérben nagy sz@rkavarás van készülőben!

Ám a hétvégénk nagy részét sokkal igazibb helyen éltük át, nevezetesen Pénzesgyőrben, kis otthonunkban. Szó szerint, merthogy az ottani vihar nem volt kismiska. Az állandó 100km/óra feletti szél tövestül kitépte házunk előtt lassan éregető ringlófánkat, valamint látványosan kettéfésülte minden bokrunkat; totál emós lett mindegyik. Zöldségvetési célzattal indultunk haza, de helyette a szomszéd néni pincéjéből hordtuk fel a vizet (persze teljesen feleslegesen, mert fél óra múlva kezdhettük elölről). Itt megjegyezném, hogy Zirc és térsége, tehát falunk is alapjául szolgál a Chio-burgonya termesztésnek. Azt hiszem kedvenc nassolni valóm ára egekbe fog szökni, merthogy láttam a sártengerré vált földeket (ezt szó szerint értsd sok helyen!).

Oké, kilihegte magát minden kisnyugdíjas-hajlamú emberke, tehát az üröm után jöhet az öröm! Rengeteg időnk maradt egymással, drága feleségemmel, és bizony nagyon jól esett, hogy egy hét hiány után ennyi időt tölthettünk együtt. Meg is jegyezte, hogy furcsán sokat vihorászok. Naná, hiszen olyan ritkán látom kipihentnek és boldognak. Ezt az oldalát szerintem rajtam kívül senki sem ismeri, mert egyszerűen nem érnek rá mélyebbre menni az emberek. Van nekik elég bajuk, hiszen sehol a herceg fehér lovon, illetve a hamupipőke. Egymás sebeit tépik fel, hátha alatta van a nagy Ő, pedig az bennük van, észrevétlen csendben...

Emellett egyik legkedvesebb barátom babája születésének örömét osztotta meg velem; egy jó, és értékes ember távozott falunkból az örök harcmezőkre, két gyermeket maga után hagyva; másik barátom megláthatta a krisnások másik arcát a látvány mögött; rágyújtottam, mert jól esett; kétszer is étterembe vittem a családomat, és végre én álltam a cehhet; kialudtam magamat és drága kislányommal sokat nevettünk.

Emberi hétvége volt, amolyan 100 pontos:)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.