Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nap-Hold hatás

2008.10.15

Telihold alkalmából elgondolkodtam azon, hogy miért is akadnak ki ennyire jónéhányan ebben az időszakban.Lássuk, mire jutottam:

Ilyenkor a férfias Nap-minőség háttérbe szorul a nőies hatások mögött. Felgyorsult, már-már militarizált, logikus, információéhes társadalmunk nem tud mit kezdeni az érzelemtest jeleivel. Mivel a telihold felerősíti az idegrendszer érzékenységét, ezért fokozott mennyiségű adat érkezik be környezetünkből, illetve saját mélytudatunk elnyomott régióiból, DE!!! az érzelemtesten keresztül. Mivel képzetlen és merev, ezért az előjelektől, hasznosságtól függetlenül támadásként értékel minden bejövő jelet a személyiség(ével azonosuló lélek).

Emellett vannak olyan szülöttek, akikre fokozottan hatással van égitestünk sugárzása a születésükkel kapott erők minősége folytán (Rák jegyűek, és olyanok, akiknek a születési képletében domináns fényszögkapcslatban, helyzetben van a Hold).

Ha arra gondolunk, hogy a mesék a kiemelkedő, vagy különleges helyzetekről megőrzött képek, akkor láthatjuk, hogy régebben ritkaság volt a holdkórosság. Most csak kapcsoljuk be a médiumokat (rádió/tv/net), és megláthatjuk, milyen katasztrofálisen gyenge az idegrendszerünk, és milyen könnyen tragédiákat okozhatnak egyes, kevésbé kiegyensúlyozott emberek, akikre túlzottan hat a Hold. Kép

Mit tehetünk?

semmiképp ne a Nap-erőt töltsük fel, ne védekezzünk! Használjunk kiegyenlítő módszereket, amelyek alkalmasak a mindennapok rohanó világában is. Ilyen a jógik egyik légzéstechnikája, a Nap-Hold légzés, avagy váltott orrlyukú légzés, amely során felváltva lélegzünk a bal (Hold), illetve a jobb (Nap) orrlyukon keresztül. Ez lenyugtatja az idegrendszert és harmonizálja erőinket.

Emellett igyekezzünk sok folyadékot inni (Hold), amelyet lehetőleg kitettünk előtte egy-két órára a napra. Mivel a víz a legjobb információhordozó, ezért segít elvezetni a  világegyetmből felvett sugárzásokat, illetve elvezeti a többletet.

Bármilyen kiegyenlítő hatást kitalálhatunk ezek alapján magunk is:

Nap:meleg,arany,sárga,tüzes,fény,aktivitás,férfias,összesűrűsödés,tartalom,cél,értelem...

Hold:hűvös,ezüst,kékesfehér,vizes,árnyék,mozdulatlanság,nőies,kiterjedés,forma,eszköz,érzelem...

Áldás-OM 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.