Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Naptámadatra harmadik rész

2010.04.07

Naptámadatra 3.rész

Kép

Húsvét vasárnap falunk békés csendjére és kissé borongós, szeles időre ébredtem. Már este az ágy mellé készítettem a Bibliát, hogy az ünnepnek szentséget és egyéniséget adjak, elolvassam Jézus keresztútját, feltámadását. Most Lukács és Máté evangéliuma szerinti változatokat vizsgáltam meg. Közben kerestem magamban, hogy a helyzetek és szereplők kivel, mivel azonosak a mostani életemben. Minden tanítás csak akkor ér valamit, ha a saját életünkben megleljük a párját. Egyetlen tanító bölcsessége sem pótolhatja az egyéni felismerést.

Megfigyeltem azt is, hogy a látszólag lényegtelen pontokon mennyire eltérnek a beszámolók Jézus földi útjával kapcsolatban. Például: Lukács szerint Jézus a keresztre feszítés előtt visszautasította a mérgezett, ecetes kendőt. Ehhez képest Máté szerint a mirhás bort nem fogadta el. Az első nagyon is emberi dolog lenne, és valószínűleg a papok úgy magyarázzák, hogy „íme, ő nem könnyíté meg szenvedéseit, hanem a teljes tudatosságot választá utolsó pillanataiban”. A második esetben pedig úgy értelmezhetnék, hogy a kegyes hatóságok utolsó ajándékát utasította vissza, hogy az egész emberiséget valami mérhetetlenül nagyobbal ajándékozza meg.

Én ennél az utolsó résznél sajnos nem voltam ott, ezért csak egy fellebbezhetetlen irat végleteire hívom fel a figyelmet.

A másik felismerés, amiben minden változat egyetért, hogy a zsidók végtelenül ostobán viselkedtek, mert érezték, hogy kivel van dolguk. Márpedig a sarokba szorított állat mindenkire fúj és mindenkit karmol, harap rettegésében. Rögtön felismertem az azonosságot a kampányidőszak baloldalinak és liberálisnak mondott, de valójában zsidó-gazdasági társulás alapú sárfröcsögtetésével, méreg köpködésével minden hazaszeretetet kinyilvánító, és közösséget hangsúlyozó, valódi értékeket felmutató személy és csoport ellen. Megértettem, hogy teljesen mindegy, mennyire tiszta a radikálisnak nevezett párt (miért használ jelszavaként idegen szavakat egy magyar párt?); a lényeg, hogy sarokba szorította a kék-fehér csillagosokat.

A módszerek ott és most megegyeznek: hazugság, tömegbefolyásolás, és ha ez nem elég, akkor megvesztegetés, majd mindezek tagadása, és végszükség esetén másra kenése. Ha ez sem elég, akkor megrendezett öntámadás, illetve a történelem hamisítása, hogy a nyerészkedőket szenvedőnek állítsa be (lásd: holokauszt-tagadási törvény, a pápa idei urbi et orbija, és a Talmud hozzáállása minden gojhoz, satöbbi…).

Kértem még egy jelet, hogy most merre, és miről fog szólni a következő vasárnap. Amint kipillantottam a résnyire húzott függöny mellett az ablakon, elrepült egy holló észak felé (hazafelé, mert a Som-hegyen van a fészke). Megértettem, hogy a dögevők ott lesznek a nemzet feltámadásánál, de ha kitartóak és becsületesek (!) leszünk, akkor hazatérnek dolguk végezetlenül, üres kézzel. Ahogy üresek maradnak minden Naptámadatkor, mert magát a Napot, tehát a szív bölcsességét utasítják el…

Megértettem azt is, hogy nagypénteken miért kellett lehúznom tudatomat dohánnyal és sörrel, miért kellett ennem olyan lehúzó ételeket, amelyeket nem kívántem. Így láthattam a legalant lévő tudatosságú emberek szemszögéből, hogy nem lehet magyarázat: mindenhová besüt a Nap tisztító fénye. Nincs mentség a nem cselekvésre!!!

Bár a vasárnap őseinknél dologtiltó vala, én mégis munkával dicsértem a napot. A belső rendeződésemet igyekeztem a kertünkben is láthatóvá tenni, és emellett megetettem a madarakat (lelkemet tápláltam). Kora délután polgármesterünk felajánlotta, hogy felvisz Pestre (mióta itt élek, még senki nem tett ilyet!), így halmozott jó karmámat kihasználva, bár nehéz szívvel elszakadva csodás Bakonyomtól, elindultam Pest felé. Az úton még rengeteg hollót láttam, ami mutatja, hogy sok halott dolgot hoz fel ez az időszak. Nekünk feladatunk, hogy felfelé, befelé figyelve teremtsünk békességet magunkban.

A hétfőmről nem írok, mert úgy érzem, a mondanivalóm lényege láthatóvá lett. Leírtam mindezt azért, hogy emlékeztessek mindenkit: MINDEN PILLANAT LEHETŐSÉG, HOGY KÖZELEBB KERÜLJ MAGADHOZ, ÉS EZÁLTAL AZ EGÉSZ VILÁGHOZ!

 

 

ÁLDÁS-OM ÉS DICSÉRTESSÉK A FÉNYLŐ NAPARCÚ FELTÁMADOTT!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.