Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Naptámadatra második rész

2010.04.06

Naptámadatra 2.rész

A kertben való munkálkodás felér egy mély üresség-gyakorlattal. Kivéve, persze, ha az ember szomszédja éppen szerelmes, és szerelmével rózsát ültet, miközben az elmúlt 40 év jó-rossz slágerei szólnak. Gondoltam, minden tisztulás, de amikor a hollók, héják, kerti madarak hangját elnyomta a dübörgés, akkor átmentem szólni polgármesterünknek. Ő rögvest elnézést kompenzált három kör barackpálinkával, és elbeszélgettünk a világ dolgairól. Megnyugodva tapasztaltam, hogy magyarabb, mint az elsőre lerí róla. Persze az ember elnéző az Európai Unióval, ha a gyermekei Brüsszelben dolgoznak…

Szóval letudva a látogatást, immár csendben, és azonos nézetű szomszédom tudatában visszatértem a kerti teendőkhöz, amelyekből nem kevés volt, tekintve a bakonyi kemény telet. Sok bokrom lesz tűzáldozat a következő ittlétemkor. Ezzel éles különbséget mutattak a hagymások. A ceglédi csoffadt jácintok és halovány nárciszok helyett, szín és méretgazdagságuk egyedülálló, mutatva a tápdús talajt. Kedvenc szembe-szomszédom is átjött, így a vízhálózatot is beüzemeltük. Gondoltam, ennyi áldás után valaminek történnie kell. De nem történt, csak a kellemes pihenés a munka után.

Kép

Úgy döntöttem, hogy a tiszta tanok könnyedebb műfajával zárom a nagyszombati tisztulást, így beraktam a „Tigris és Sárkány”-t, amely nemcsak előző életeimet idézi tisztán, de csodálatos zenéje, képisége mellett olyan belső békéről, bölcsességről, olyan erkölcsről mesél, amely példaként állhatna összes honatyánknak.

Belül békességben, a kandalló duruzsolása és narancs fénye mellett aludtam el.

 

Folyt. köv.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.