Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


tisztelet ma

2009.09.06

Sokan úgy érzik az előző nemzedékek képviselői közül, hogy a mai fiatalokban nincs tisztelet. Ezt szeretném megcáfolni, és igyekszem megmagyarázni egyetemes történések alapján, hogy valójában mi is történik a most gyermekeiben.

Kép

Az Halak világkorszak végén már érezhető a Vízöntő csillagképen keresztül érkező erők hatása az emberek közös tudatműködésében. a Halak egyik fő jellemzője az együttérzés, átélés, mély érzelmek, spiritualitás. a Vízöntőnek fontosak a saját felfedezései, az alkotó folyamatok. Mivel a korszakunk elejétől (kb. 2500 éve) rengeteg vallási irányzat született szinte egyszerre, ezek természetükből és az emberi természetből kifolyólag dogmatikusak lettek. Ez vezetett a hívek elvesztéséhez, amelynek viszont az egyházi merevség lazulása és rengeteg apró mellékág megjelenése lett a következménye. Ez ugyan új réteget is megérintett, de még több régi hívet veszítettek el a vallási irányzatok.

Már az olyan társadalmak az ipari globális vezetők, amelyek 1000 éve még a vallási/lelki vezetésben jártak elől (Kína, India, Nyugat-Európa).

Ez a folyamat minden kicsit is nyitott, igazságot kereső személynek szemet szúr, vagy lelke mélyén érzi, hogy valami nagy változás van a világban.

Mivel a régi, berögzült értékrendek hiteltelenné lettek, elindult egy olyan keresés, mely ötvözni próbálja az aranykori spirituális hagyományokat a technológia és a tudomány felismeréseivel. A hit helyére mára a tapasztalati tudás lépett, mivel az előző nemzedékek nem tudtak megfelelő tanításokkal alapozni.

A tisztelet és a tisztaság szó rokonai egymásnak jelentésükben is. Ha azt szeretnénk, hogy a mai fiatalok elfogadják tapasztalatainkat, mindig az ősműveltség és a tudomány kettős szűrőjén át csepegtessük ismereteinket közösségünk tagjaiba. szókincsünk az övék legyen, mondanivalónkat valós példákkal támasszuk alá, és mivel a Vízöntő-jelleg lételeme a lázadás, sohase feledkezzünk meg az ellenpólusról beszélni, hogy a saját ismereteik és ne a lázadási-kényszerük vigye jövőnk letéteményeseit valamely ködös irányba. Megalapozott múltból kihajtó, világi nyelvű tanokból fog emberiségünk tovább emelkedni a megismerés ösvényén.

Áldás-OM

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.