Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szó eszköz, vagy cél?

2010.01.20

Amióta verseket, dalokat írok, megfigyeltem, hogy azonosulva egy másik íróval, költővel, énekessel, képes vagyok úgy írni, mint ő.

Kipróbáltam a végleteket: átalakultam Ganxta Zoleevá, Ákossá, Jimmyvé. Akkor még nem tudtam, hogy miért fontos ez, de a mai reggel megértette velem.

Nemzedékünk (de mondhatnám egész civilizációs történetünket) mindannyiszor beleesik abba a hibába, hogy a megnyilvánulást, a látszatot elsődleges értéknek, etalonnak tekinti, és azon keresztül viszonyul mindenhez. Így lettek egyházak Isten nélkül, hitelintézetek, a kommunizmus, így született az evolúciós elmélet, a finnugorizmus. Így lettek selejt emberek álságos fénnyel pislákoló csillaggá a média hamis egén.

Hallgatok, és hallgattam mindenféle zenét. Szeretem a népzenét, a hip-hopot, a rockot és az összes elektronikus irányzatot. Mindig úgy gondoltam, hogy ezek eszközök önmagunkhoz. Nem álruhák, nem megoldások, csak eszközök, amelyeket csak a szent cél szentesíthet. Éppen ezért felülvizsgálom minden olyan kedvenc dalomat, amelyek hatottak rám. Sajnálattal vettem észre, hogy (főleg az angol nyelvűekben) mennyi káromkodás és lelki sérülés, torzió nyilvánult meg bennük. Elkezdtem, hát törölni az összes "motherf@&$er" , "mo'money" és death&kill" típusú szöveget. Annak ellenére, hogy zeneileg nagyon ott voltak a szeren, de elég a napi politikát figyelnem, hogy tudjam, a szelektív hulladékgyűjtők közt nincs lelki szemét feliratú, így az csak halmozódik.

Azt gondolom, hogy a fiatalok nem csak a közösséghez való tartozás miatt követik majommód ezeket a trendeket, hanem azért is, mert nincsen saját ritmusuk, vagy nagyon diszharmonikus. Ezért minden olyan ütemet, amelyik monoton, vagy legalábbis valamilyen természetazonos (ismerős ez az álétel-ipar elnevezéseiből? ) hullámot ír le, azt kénytelenek követni, hogy ne essenek darabjaikra.

Nekünk az lenne a feladatunk, hogy visszacsatoljuk nemzedékünket a világegyetem üteméhez.

Kérek, hát mindenkit, aki szeret énekelni (nem a képzett hangról és a zenei diplomáról beszélek! ), vagy szeret zenélni, rezegtesse meg minél többször a közegét. Ez minden szinten hatni fog (lásd: prof. Masaru Emoto- A víz rejtett bölcsessége), és segít vissza (nem át-!) alakítani Földünket egy csodás hellyé.

 

Áldás-OM

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.