Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Táltosok ma

2009.02.19

Táltosok ma

 

Ősműveltségünk embere tiszta és személyes kapcsolatban állt a Természettel és Istennel. Ennek a szeretetteljes köteléknek a továbbvivői a táltosok és a sámánok.

Napjainkban újra előtérbe kerültek a kereszténység térhódítása előtti kultúrák ezoterikus hagyományai. Bár a mai napig vannak hiteles beavatottak a világ több pontján, és így hazánkban is, ennek ellenére az egyre szélesebb körben ismert technikák és a hozzájuk szervesen kapcsolódó világkép keletről, a szibériai és mongol rokonainktól, valamint nyugatról, indián testvéreinktől kerültek a hétköznapok emberének látókörébe. Kép

Saját szellemi kultúránk mély gyökereivel azért lenne fontos megismerkednünk, mert akkor fog belülről eredő, mély meggyőződéssé válni nemzettudatunk, s vele küldetésünk, ha megtaláljuk az elszakadt tanítványi láncot, s magunkban vállalva a vele járó felelősséget, újra merünk tanítók lenni egy Istentől elfordult, félelmeibe ragadt nép élén, mely egykor az egész Földön elhintette és ápolta ennek a tudásnak a magját.

Mivel ennek az útnak is legvégső célja az istenemberség, az eggyé válás megtapasztalása, bármely ma működő rendszerrel kompatibilis, gyakorlatban megélhető értékeket hoz fel sejtszintről és az egyetemes tudástárból merítve.

Régen a sámán (evenki nyelvből: „tudással bíró ember”) feladata volt népe, faluja jólétének biztosítása anyagi szinten. Ehhez használta a révülést, amikor is a láthatatlan világok lényeivel kötött egyezségek által rábírta a szellemeket, hogy segítsék az emberek boldogulását.

A táltosok viszonya az égiekhez ezzel szemben jobban hasonlítható ahhoz a szerephez, amit a papságnak elvileg be kellene töltenie. Ők Istennel közvetlen kapcsolatban vannak, bennük él és általuk vigyázza szeretett népét. A táltos sohasem könyörög, ő nem szolgája senkinek, csakis a Legfelsőbbnek, s az iránta érzett tiszta szeretet által nyilvánul meg minden cselekedetében a teremtés csodája és tökéletessége.

Ezek a tudatos, megvilágosodott lelkek vezették egykoron a Mag Népét szerte a világban, s ha kell, újra előjönnek majd abból a fényes valóságból, melyben velünk élnek, de földhözragadtságunk miatt nem láthatjuk őket. Ám szolgálatuk a világ végezetéig szól, mint a bódhiszattváknak, akik elérték ugyan a felébredett állapotot, de fogadalmuk e Földhöz köti őket, amíg egyetlen szenvedő lény is van ezen a bolygón.

Szólítlak most, kedves testvér! Hidd (ha hited csak akkora is, mint a mustármag, hegyeket mozdíthatsz) és éld meg ezt a tudatminőséget önmagadért és népedért, hogy újra felragyoghasson Isten fénye a szívekben, s eljöjjön egy új Tündérország, az új Aranykor.

 

Áldás és szeretet legyen veled mindörökké!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.