Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A SZER törvénye I.

2010.01.22

A SZER törvénye I.

Tudom jól, hogy önmagával magyarázni egy szót balgaság, de mivel a "szer"-nek mára újra több jelentését használjuk, hát sebaj.

Azért kezdtem neki ennek a gondolatfolyamnak, hogy a nyelvünk alapjának titkait mélyebben megértve, teljesebb életet élhessünk.

Mivel személyiségünk felépítette világunkban mára a tudással csak visszaélnek (vissza, azaz ellenkezőjére fordítva), ezért a törvényről fogok most beszélni. Hogyan viszonyul az egyéni lény szabadsága a világegyetem rendjéhez? Lehet-e szabad valaki, akinek törvényeket kell betartania?

A rövid válasz: csak így lehet szabad! SZABAD szavunk gyöke ugyanis a "SZAB" szótő. Tehát szabadság és szabály egy tőről fakad! Aki ismeri a világegyetem törvényeit (nincs sok, és nem teher), az a létezés határtalanságát ismeri. Aki viszont ezeket a törvényeket súlynak, nehézségnek, gátnak éli meg, az beszorul a téridőbe, tehát a személyiség tantermét azonosítja a világgal (GÁT megfordítva TÁG). A SZAB-AD értelme, tehát: A Világ törvényeinek ismerője, akinek meg-AD-atott az igaz látás. A SZAB-ÁLY szó jelentése: A terelő, tanító, alakító, fejlesztő Isteni erő, amely meg-ÁLL (-ÁLY/ÁLLJ)-ít, és visszatükröz minden én-akaratú cselekvést/gondolatot. Tehát a SZABÁLY idegen (rokon) szóval a KARMA. Annyit tesz; minden mindennel összefügg.Ok és okozat. A teremtett világ bármely részének történése kihat az egészre. Ez az alapja a Dharma-tannak (buddhizmus/hinduizmus) csakúgy, mint a kvantumfizikának.

Nyelvünk rejteki üzeneteit két módon vizsgáljuk meg elsődlegesen a szavak szerkezetén keresztül:

- A kettősség férfi/női (teremtő/lebontó, megnyilvánult és szellemi) ereje a szavak "oda-visszájában" jelenik meg. Ebben az esetben SZAB= szűkít, gátol, körülfog, alakot ad; míg BASZ= terjed, teremt, megalapoz, kitölt, erősít.

- Az igazság akárhonnan nézve igazság marad. Így egyes szavaink látszólagos ellentétes jelentése, alakja mögött az Egység nyilvánul meg (TÉR=RÉT, SZEM/MESSZE, BÚZA/ZAB).

Kép

A következő tanítás a hangzók viszonyáról fog szólni.

 

Áldás-OM

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Áldás-OM

(Merkurius, 2011.06.24 20:53)

Szia .
Ha márígy vizsgálod a szavakat és keresed bennük a szótőt,nem ártana talán megvizsgálnod talán az áld szavunkat sem.Úgyanis ahogy látom nagyon sokat használod.

Re: Áldás-OM

(Málinger Zsolt, 2011.07.02 23:01)

Már megvizsgáltam,és tán valahol a honlapon is megleled.
Ha nem: Áld-Ád-Ad.
Tehát adás, egy teremtő mozzanat, mely összegyűjti a térből az erőt az alkotáshoz, a szándékhoz.

Köszönöm a kérésedet.